Hvad er en blowerdoor test, og hvorfor er den vigtig for dit hjem?

15. maj 2022 Slået fra Af stadmin

En blowerdoor test er en test, der bruges til at måle lufttætheden i en bygning. Testen indebærer, at der monteres en lufttæt ramme med en blæser i midten af en udvendig dør. Blæseren bruges til at skabe en trykforskel mellem bygningens indvendige og udvendige rum. Denne trykforskel bruges til at måle bygningens luftlækage.

Blowerdoor testen er vigtig for din bolig, fordi den kan være med til at forbedre boligens energieffektivitet. Ved at reducere mængden af luftlækage kan du reducere dine varme- og køleomkostninger. Desuden kan blower door-testen også hjælpe med at finde områder, hvor der kan være fugt eller træk i dit hjem.

Sådan forbereder du dig på en blowerdoor test

For at forberede en blowerdoor test skal du sørge for, at alle døre og vinduer i bygningen er lukkede. Du skal også slukke for eventuelle udsugningsventilatorer, f.eks. badeværelses- eller køkkenventilatorer. Når blæserdøren er sat op, kan testen tage 30 minutter til en time at gennemføre.

Resultaterne af en blowerdoor test, og hvad de betyder for dig

Når blowerdoor testen er færdig, modtager du en rapport, der indeholder oplysninger om luftlækage i din bygning. Resultaterne er udtrykt i CFM (kubikfod pr. minut) eller ACH (luftskift pr. time). Resultaterne af blowerdoor testen kan hjælpe dig med at afgøre, hvor du skal foretage forbedringer i din bolig for at forbedre dens energieffektivitet. Hvis du f.eks. har et højt CFM-tal, betyder det, at der er mange luftlækager i dit hjem. Du bør måske overveje at tætne eventuelle revner eller huller omkring døre og vinduer. Hvis du har en lav ACH, betyder det, at dit hjem er relativt lufttæt. Det kan dog stadig være, at du ønsker at foretage nogle forbedringer for at reducere træk eller fugtproblemer.

Tips til, hvordan du kan forbedre din boligs energieffektivitet på baggrund af resultaterne af blowerdoor testen

Forsegl eventuelle revner eller huller omkring døre og vinduer. Monter tætningslister omkring døre og vinduer. Dernæst installer fugemasse omkring rør, kanaler og andre åbninger, hvorefter du monterer dørfjer på yderdøre. Slutteligt tilføj eller opgrader isolering i dit hjem. Det er nogen af de få og simple tips du skal bruge for at forbedre din boligs energieffektivitet på baggrund af blowerdoor testen. Du kan altid genlæse artikler eller finde flere relevante og brugbare fremgangsmåder på nettet. Husk altid at lave din egen research og vær kildekritisk, så dit hjem består blowerdoor testen. God fornøjelse med blowerdoor testen. Prik til dine venner for blowerdoor testen. Det er altid sjovere sammen.